Юшка (также юха) -
жидкое блюдо типа супа, бульона. Юшкой назывались мясные, грибные и рыбные
отвары, которые служили основой для большинства жидких блюд. Юшкой также
называли отвары, уже заправленные картофелем, лапшой или клецками. Такое же
название имели овощные и фасолево-гороховые супы. Супы, заправленные крупами,
назывались, наравне с Крупник, юшками с крупой. Самой популярной была Юшка из
курятины с лапшой. На Среднем Поднепровье она обязательно входила в состав
торжественных трапез. В наши дни эта название осталось преимущественно за
отваром из рыбы или грибов, по остальным же вариантов все активнее закрепляется
название суп.
Грибная Юшка
Карпатская рецепт. Mushroom Yushka(soup)Carpathian recipe.
Ингредиенты:
- 60 гр. сушеных грибов или 300 гр. свежих (желательно белых),
- 1 луковица,
- 1 морковь,
- 2-3 картофелины,
- 100 гр. сметаны,
- 1 ст. ложка муки,
- Тонкая вермишель,
- 1-2 лавровых листика,
- соль по вкусу,
- 1,5 л воды или бульона.
Сушеные грибы промыть и залить кипяченой водой,
оставить настаиваться на 30 минут. Затем процедить, но воду, а которой
настаивались грибы не выливать.
Грибы хорошенько промыть и мелко порезать.
Лук порезать
мелкими кубиками.
Морковь потереть на крупной терке.
Картофель
порезать мелкими кубиками.
В сковородке в разогретом растительном масле немножко
обжарить грибы, переложить в кастрюлю и залить водой и ставим вариться, варим минут 20-30.
Добавляем картофель, лавровый лист, продолжаем варить.
Тем временем делаем зажарку из лука и морковки и
добавляем в кастрюлю.
Добавляем немного мелкой вермишели.
Затем на сухой сковородке обжариваем муку до
коричневого цвета, добавляем сметану, хорошо перемешиваем и добавляем в нашу
юшку, перемешиваем, добавляем соль перец по вкусу и оставляем на медленном огне
на 10 минут.
В конце добавляем зелень по вкусу.
Полный видео рецепт смотрите на нашем канале Ютюб
https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
Yushka
(also yuha) - a liquid dish such as soup, broth. Yushko called meat, mushroom
and fish broths, which served as the basis for most liquid dishes. Yushka also
called broths already filled with potatoes, noodles or dumplings. The same name
had vegetable and bean-pea soups. Soups, seasoned with cereals, were called, on
a par with Krupnik, soup with cereals. The most popular was Yushka from chicken
with noodles. In the Middle Dnieper, she was a part of the solemn meals.
Nowadays this name has remained mainly for broth from fish or mushrooms, for
the remaining options, the name soup is more and more actively fixed.
Mushroom Yushka Carpathian recipe.
Ingredients:
• 60 gr. dried mushrooms or 300 gr. fresh (preferably white),
• 1 onion,
• 1 carrot,
• 2-3 potatoes,
• 100 gr. sour cream,
• 1 tbsp. spoon of flour,
• Thin vermicelli,
• 1-2 bay leaves,
• salt to taste,
• 1.5 liters of water or broth.
1. Dry the dried mushrooms and pour boiled water, leave to infuse for 30 minutes. Then drain, but the water, which insisted the mushrooms not pour out.
2. Rinse the mushrooms and finely chop. Cut the onions into small cubes. Carrots rub on a large grater. Cut potatoes into small cubes.
3. In a frying pan in warmed vegetable oil, fry the mushrooms a little, put them in a saucepan and add water and cook, cook for 20-30 minutes.
4. Add the potatoes, bay leaf, continue to cook.
5. In the meantime, make a roast from onions and carrots and add to the pan.
6. Add a little shallow vermicelli.
7. Then in a dry frying pan fry the flour until brown, add the sour cream, mix well and add to our soup, mix, add salt pepper to taste and leave on low heat for 10 minutes.
8. In the end, add the greens to taste.
Mushroom Yushka Carpathian recipe.
Ingredients:
• 60 gr. dried mushrooms or 300 gr. fresh (preferably white),
• 1 onion,
• 1 carrot,
• 2-3 potatoes,
• 100 gr. sour cream,
• 1 tbsp. spoon of flour,
• Thin vermicelli,
• 1-2 bay leaves,
• salt to taste,
• 1.5 liters of water or broth.
1. Dry the dried mushrooms and pour boiled water, leave to infuse for 30 minutes. Then drain, but the water, which insisted the mushrooms not pour out.
2. Rinse the mushrooms and finely chop. Cut the onions into small cubes. Carrots rub on a large grater. Cut potatoes into small cubes.
3. In a frying pan in warmed vegetable oil, fry the mushrooms a little, put them in a saucepan and add water and cook, cook for 20-30 minutes.
4. Add the potatoes, bay leaf, continue to cook.
5. In the meantime, make a roast from onions and carrots and add to the pan.
6. Add a little shallow vermicelli.
7. Then in a dry frying pan fry the flour until brown, add the sour cream, mix well and add to our soup, mix, add salt pepper to taste and leave on low heat for 10 minutes.
8. In the end, add the greens to taste.
For a complete
video recipe, please look at our YouTube channel.
Https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
грибна юшка
|
грибна юшка рецепт
|
рецепт грибной юшки
|
рецепт грибної юшки
|
юшка грибна
|
как приготовить грибную юшку
|
юшка грибная
|
грибная юшка из шампиньонов
|
грибная юшка из сушеных грибов
|
грибная юшка по закарпатски
|
грибная юшка по закарпатски рецепт
|
грибная юшка из сушеных белых грибов
|
грибна юшка по гуцульски рецепт
|
как варить грибную юшку
|
рецепт грибной юшки из сухих грибов
|
грибная юшка из белых грибов
|
грибная юшка по карпатски
|
закарпатская грибная юшка рецепт
|
mushroom
soup
mushroom soup recipe
mushroom soup recipe
mushroom soup recipe
Yushka mushroom
how to cook mushroom soup
Yushka mushroom
mushroom mushroom from champignons
mushroom soup from dried mushrooms
mushroom soup in Transcarpathian
mushroom soup in the Transcarpathian recipe
mushroom soup of dried white mushrooms
mushroom soup by Hutsul recipe
how to boil a mushroom soup
recipe mushroom soup from dried mushrooms
mushroom booth of ceps
mushroom soup in the Carpathian
Transcarpathian mushroom soup recipe
mushroom soup recipe
mushroom soup recipe
mushroom soup recipe
Yushka mushroom
how to cook mushroom soup
Yushka mushroom
mushroom mushroom from champignons
mushroom soup from dried mushrooms
mushroom soup in Transcarpathian
mushroom soup in the Transcarpathian recipe
mushroom soup of dried white mushrooms
mushroom soup by Hutsul recipe
how to boil a mushroom soup
recipe mushroom soup from dried mushrooms
mushroom booth of ceps
mushroom soup in the Carpathian
Transcarpathian mushroom soup recipe
Комментариев нет:
Отправить комментарий