Крем-брюле́ (фр. crème brûlée, буквально обожжённые сливки) —
десерт из заварного
крема с карамельной корочкой. Обычно подается комнатной
температуры.Точная родина крем-брюле неизвестна. Англичане придерживаются
версии, что он был впервые приготовлен в XVII веке в Тринити-колледже под
названием burnt cream, Cambridge burnt cream или Trinity cream.
Однако первым это блюдо упоминает в 1691 году Франсуа
Мессьяло, заведующий
кухней герцога
Орлеанского.Для
приготовления крем-брюле используются желтки, сахар, сливки, молоко и ваниль, но могут использоваться и другие
ароматизаторы, например цедра.Нагретое молоко смешивают с
остальными ингредиентами, а затем запекают, что приводит к затвердеванию крема.
Затем корочку карамелизуют.
Крем-брюле
Ингредиенты:
Яичные желтки – 80 гр.
Сахар – 45 гр.
Соль – 1 гр.
Сливки – 300 гр.
Ванилин – 1 ч.л.
Приготовление:
К желткам добавить сахар, соль, аккуратно растереть венчиком.
Сливки смешать с ванилином и медленно добавить к желткам.
Все хорошо размешать, не взбивая, процедить через сито и оставить на
некоторое время, чтобы все пузырьки воздуха поднялись на поверхность и лопнули.
Подготовить су вид: воду разогреть до температуры 80 градусов
Затем полученную смесь перелить в зип пакет, закрыть его и опустить в
разогретую воду. Готовим 60 минут.
Через
час достаем зип пакет, делаем в нем небольшое отверстие, разливаем в
подготовленные формочки и отправляем на остывание в холодильник на 2-4 часа.
Перед подачей притрусить крем-брюле тонким слоем сахара и прижигаем его
при помощи кулинарной газовой горелки до желаемого цвета, оставляем на 5 минут,
чтобы сахар застыл и взялся хрустящей
корочкой.
Полный видео рецепт смотрите на нашем канале
https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
Buy the Myrt svid with
a discount of 1000 UAH can be here https://sousvide.mirta.ua/
Creme brulee (French crème brûlée, literally burned cream) is a dessert of custard with caramel crust. Usually, room temperature is applied. The exact origin of the cream-brule is unknown. The British adhere to the version that it was first prepared in the 17th century in Trinity College called burnt cream, Cambridge burnt cream or Trinity cream. However, the first to mention this dish in 1691 is Francois Messalo, the head of the kitchen of the Duke of Orleans. Yolks, sugar, cream, milk and vanilla are used for the preparation of creme brulee, but other flavors, for example, zedra, can also be used. The heated milk is mixed with the rest of the ingredients, and then baked, which leads to the solidification of the cream. Then the crust is caramelized.
Creme brulee
Ingredients:
Egg yolks - 80 gr.
Sugar - 45 gr.
Salt - 1 gr.
Cream - 300 gr.
Vanillin - 1 tsp.
Preparation:
To yolks add sugar, salt, gently rub with a whisk.
Mix the cream with vanillin and add it slowly to the yolks.
All stir well, without whipping, strain through a sieve and leave for a while, so that all the air bubbles rise to the surface and burst.
Prepare the look: water warm up to 80 degrees
Then the resulting mixture is poured into the zip package, close it and put it in warm water. We cook 60 minutes. An hour later we get a zip package, we make a small hole in it, pour it into prepared molds and send it to the refrigerator for 2-4 hours.
Before serving, rub cream-brulee with a thin layer of sugar and cauterize it with a cooking gas burner to the desired color, leave for 5 minutes to sugar froze and took a crisp.
Egg yolks - 80 gr.
Sugar - 45 gr.
Salt - 1 gr.
Cream - 300 gr.
Vanillin - 1 tsp.
Preparation:
To yolks add sugar, salt, gently rub with a whisk.
Mix the cream with vanillin and add it slowly to the yolks.
All stir well, without whipping, strain through a sieve and leave for a while, so that all the air bubbles rise to the surface and burst.
Prepare the look: water warm up to 80 degrees
Then the resulting mixture is poured into the zip package, close it and put it in warm water. We cook 60 minutes. An hour later we get a zip package, we make a small hole in it, pour it into prepared molds and send it to the refrigerator for 2-4 hours.
Before serving, rub cream-brulee with a thin layer of sugar and cauterize it with a cooking gas burner to the desired color, leave for 5 minutes to sugar froze and took a crisp.
See the
full video recipe on our channel https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
рецепты десертов сувид
|
крем брюле рецепт сувид
|
легкие рецепты десертов сувид
|
рецепт крем брюле сувид
|
как сделать крем брюле
|
горелка для крем брюле
|
несложные десерты сувид
купить сувид мирта
сувид мирта цена
рецепты сувид
|
recipes of dessert sous vide
cream brulee recipe sous vide
light dessert recipes sous vide
recipe cream brulee sous vide
how to make creme brulee sous vide
burner for creme brulee
simple dessert sous vide
buy myrtle sous vide
svid myrtle price
recipes sous vide
recipes sous vide
Комментариев нет:
Отправить комментарий