Ба́нуш (ба́нош,
токан) — украинское гуцульское традиционное блюдо, крутая каша
из кукурузной муки, сваренная на сливках или сметане. По традиции, готовится исключительно мужчинами на
открытом огне. Является вариантом мамалыги.
Банош
Ингредиенты: 2 порции
Кукурузная
крупа -70 гр.
Сметана –
250 мл.
Молоко -250 мл.
Соль по
вкусу
Бекон
Брынза
Приготовление:
Бекон режем
на небольшие кусочки и обжариваем на медленном огне до коричневой корочки.
Пока
обжаривается бекон, берем кукурузную крупу (желательно мелкого помола),
промываем под холодной водой несколько раз. Это поможет избавиться от шелухи и
комочков.
На дно
кастрюли наливаем немножко воды, ставим на огонь, ждем, пока закипит, затем
добавляем молоко и сметану, хорошо размешиваем и на среднем огне доводим до
кипения.
Когда молочно сметанная смесь почти закипела, добавляем промытую
кукурузную крупу и соль, все хорошо перемешиваем и варим, пока каша начнет
загустевать, а крупа станет нежной .
Готовый
банош насыпаем в тарелку, сверху выкладываем обжаренный бекон и присыпаем
брынзой.
Полный видео рецепт смотрите на нашем канале
https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
Banush
(banosh, tokan) is a Ukrainian Hutsul traditional dish, a steep porridge made
from corn flour cooked with cream or sour cream. By tradition, it is prepared
exclusively by men on open fire. Is a variant of hominy.
Banosh
Ingredients: 2 servings
Corn cereal -70 gr.
Sour cream 250 ml.
Milk is 250 ml.
Salt to taste
Bacon
Brynza
Preparation:
Bacon cut into small pieces and fry over low heat until brown.
While the bacon is fried, take the corn groats (preferably finely ground), rinse under cold water several times. This will help get rid of the husks and lumps.
At the bottom of the pot, pour a little water, put it on the fire, wait until it boils, then add milk and sour cream, stir well and bring to a boil over medium heat. When the milk-sour mixture almost boils, add the washed corn groats and salt, mix everything well and cook until the porridge begins to thicken, and the croup will become tender.
Finished banosh we pour into a plate, from above we spread the fried bacon and sprinkle with cheese.
Banosh
Ingredients: 2 servings
Corn cereal -70 gr.
Sour cream 250 ml.
Milk is 250 ml.
Salt to taste
Bacon
Brynza
Preparation:
Bacon cut into small pieces and fry over low heat until brown.
While the bacon is fried, take the corn groats (preferably finely ground), rinse under cold water several times. This will help get rid of the husks and lumps.
At the bottom of the pot, pour a little water, put it on the fire, wait until it boils, then add milk and sour cream, stir well and bring to a boil over medium heat. When the milk-sour mixture almost boils, add the washed corn groats and salt, mix everything well and cook until the porridge begins to thicken, and the croup will become tender.
Finished banosh we pour into a plate, from above we spread the fried bacon and sprinkle with cheese.
See the
full video recipe on our channel https://www.youtube.com/channel/UCO_H3If7tvNp_UWkP_qtxiA
банош рецепт
|
рецепт баноша
|
как приготовить банош
|
банош рецепт приготування
|
приготовить банош
|
как готовить банош
|
банош рецепт приготовления
|
банош рецепт готовим дома
|
рецепты гуцульской кухни
|
рецепт баноша с брынзой
|
рецепт баноша на сметане
|
закарпатский банош рецепт
|
banosh
recipe
banosh recipe
how to cook a banosh
banosh recipe prigotuvannya
to cook a banosh
how to cook a banosh
banosh recipe for cooking
banosh recipe at home
recipes for Hutsul cuisine
banosh recipe with cheese
a banana recipe on sour cream
Transcarpathian banosh recipe
banosh recipe
how to cook a banosh
banosh recipe prigotuvannya
to cook a banosh
how to cook a banosh
banosh recipe for cooking
banosh recipe at home
recipes for Hutsul cuisine
banosh recipe with cheese
a banana recipe on sour cream
Transcarpathian banosh recipe
Комментариев нет:
Отправить комментарий