воскресенье, 21 мая 2023 г.

Спотикач Грушевий

Мой фейсбук, где я пишу много интересных статей https://www.facebook.com/profile.php?id=100088458037405

Мой инстаграм https://www.instagram.com/pervachenko/

Этикетка https://drive.google.com/file/d/1x7yyWasB-ltsK5ZPzDCHBT70cdNYkZxd/view?usp=share_link

 Видео рецепт тут: https://www.youtube.com/playlist?list=PLinpPujtbKTK2Bk3QWGOs3VJ2tVRyVD3V

 Купить ингредиенты для домашнего алкоголя https://usnd.to/73Gq

Оборудование для самогоноварения можно купить у нас на сайте с доставкой в Европу, Америку и конечно Украину  https://usnd.to/73tW 

 

Спотикач – український варіант наливки з ягід та (або) фруктів на міцному алкоголі. Від схожих настоянок, наливок та лікерів напій відрізняється термічною обробкою сировини під час приготування та внесенням алкогольної основи у гаряче варево. Міцність спотикача – 16-22% об., вміст цукру – 18-25%. Класичний рецепт легко відтворити у домашніх умовах.

Український, солодкуватий напій на травах, ягодах, фруктах, спеціях, народження якого приблизно датується XVIII століттям. Частина інгредієнтів нагрівається, замішується з горілкою та настоюється протягом 14 днів. Назва жартома говорить про властивості напою – дуже розслаблююче, а отже, можна легко спіткнутися після чарки.

Спотикач Грушевий

Інгредієнти:

  • Горілка)) – 1 л.
  • Вода – 800 мл.
  • Цукор – 600 гр.
  • Груші – 1 кг.
  • Кориця – 1/2 палички.
  • Бадьян – 1 шт.
  • Чорний перець горошок – 3 шт.
  • Гвоздика 2 шт.


Приготування:

Груші добре миємо та нарізаємо на невеликі кубики, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо цукор, гвоздику, корицю, бадьян, перець і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою та кип'ятимо 10 хвилин.

Через 10 хвилин додаємо «горілку», знову накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, вимикаємо нагрівання, каструлю добре укутуємо та залишаємо охолоджуватись.

Охолоджену суміш можна перелити в якусь ємність і залишити настоюватсь на 2 тижні.

Далі напій потрібно процідити, робимо це в кілька етапів, спочатку відкидаємо на друшлаг, відокремлюємо груші, далі проціджуємо через кілька шарів марлі, розливаємо по пляшках. Залишаємо відпочити та стабілізуватися ще на тиждень.

За тиждень спотикач готовий, можна дегустувати!



Комментариев нет:

Отправить комментарий